Duurzame cadeaus voor hem: zeven leuke tips

Vroeger was de keuze van een cadeau voor een man al een aardige puzzel. Maar wat vindt hij leuk? Waar heeft hij wat aan? En als je er naar informeerde, dan was het maar de vraag of jíj wat met zijn antwoord opschoot. Mijn vader bijvoorbeeld, die zei steevast: “S.O.S.” Stropdas, Overhemd, Sokken.
Dan werd het dus een flesje FreshUp aftershave (met die depper) of Tabac (“original”).

Nu hebben we internet met duizenden artikelen die allemaal hun weg naar de man zoeken. Dat maakt het er niet gemakkelijker op. En tegenwoordig hoort een cadeau ook nog ‘duurzaam’ te zijn. Ook in het intieme domein van een verjaardagscadeau heeft het milieu zich al een plaats bedongen. Moeilijk.
Daarom ben ik eens gaan kijken in een winkel waar ze leuke duurzame artikelen aanbieden: Luucx in Wageningen. Beetje rondlopen, kijken, aanraken (sorry, Corona …), wegen.

En dan niks kopen. Want de mooiste cadeaus zijn hebbedingetjes en ik wil niet eindigen met alleen iets voor mezelf en niets voor de ander. Als ik straks in de luie stoel mijn keuze heb gemaakt, koop ik het op Luucx’s website.

Hier is mijn lijst met favorieten:

Metal-Razor-01-Black-Stand-Packshot

De moderne man scheerde vroeger elektrisch, wat die bekende muffe lucht aan zijn gezicht gaf (en hij dus weer FreshUp nodig had…). Dat is nu met het natscheren voorbij: altijd een frisse huid. Maar iemand heeft de mannen ooit wijsgemaakt dat tandemmesjes gladder scheren. Onzin! En wat geeft dat een plastic afval!
Gelukkig is daarom de stalen enkelbladige Safety Razor weer terug. Scheert uitstekend en het is een beauty op de wastafel. En je kunt ‘m opendraaien, zodat je op de camping ook met koud water de scheerzeep- en haarresten eruit kun spoelen.

Hoe harder het roest, des te mooier het wordt, net als een man. Prachtige plaatstalen vogels: uilen, zwaluwen, spechten, roodborsten. Slechts één keer hoeft hij met een trapje en een hamer in actie te komen om de vogel in de boomstam te tikken. En dan héél lang genieten. Voor hij die geen hamer of boom heeft is er de prachtige kievit. Op een standaardje of in de grond geprikt.

Suseela_Flat-Flowers_Anemone-Pink

Bloemen houden van mannen; mooie plastic raamstickers die hem blij maken en nooit verwelken. Voor waar er geen plaats is voor echte bloemen of waar bloemen tóch geen water zouden krijgen, zoals werkschuur of studiekamer. Een kleine bloem sticker op de linker achterruit en zijn koele leasebak wordt een fijne familieauto.

Closca_man

Ook altijd wat gêne gevoeld bij de aanblik van hem onder dat sullige wielrenhelmpje?
Gelukkig is er nu de écht coole Closca helm. Stijlvol, licht, ventilerend, veiligheidsnorm EN1078/CPSC én …. ingeklapt in zijn tas of rugzak te bewaren! Ideaal voor de elektrische woonwerkfietser of de weekendmountainbiker.

DSC_0995

5. Booze Beads

Tot sieraden omgesmolten stukjes drankfles in stoere armbanden van hergebruikt materiaal met mooie sluitingen. De perfecte allegorie van de jongen doorontwikkeld naar man.
Om te vieren wat hij geworden is. Of nog kan worden.
Vooral geen uitleg geven bij dit cadeau, hij weet het meteen….

Lekker plakkerige spareribs, bestreken met een zoet-pittige pindakaas-aardbeiensaus…. Mjam-mjam… Laat anderen maar de barbecue aansteken, hij doet de voorbereiding! Verrassende recepten met pindakaas stap-voor-stap uitgelegd. Voor echte mannen die alleen maar koken waar ze zelf zin in hebben.

Hoe vaak leek hij nét niet op Steve McQueen of Tom Cruise? Met deze zonnebril van kurk, bamboe of gerecyclede skateboards, is hij helemaal zijn nieuwe bijzondere zelf. Goede glazen, prettig zittend, licht én ontwapenend.
Cadeau-topper voor hem!

Nog meer cadeaus voor hem

Natuurlijk heeft Luucx nog véél meer cadeaus voor mannen. Bekijk ze op de webshop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om als eerste te lezen over Luucx good goods-updates en om speciale aanbiedingen te ontvangen.